Walne zebranie Klubu Polish Anglers Northern Ireland.

5go Stycznia odbyło się Walne Zebranie Klubu. Na spotkaniu pojawiło się 13stu klubowiczów oraz czterech gości. W koleżeńskiej atmosferze zarząd przedstawił sprawozdanie z działalności zarządu, podsumowanie finansowe oraz plan na rok 2014.  Oba raporty zarządu zostały zaakceptowane.

Na spotkaniu ustalony został również wstępny plan spotkań na nowy sezon:

¨  23 Marzec – Zawody Pstrągowe, Moorlough okolice Strabane.

¨  Kwiecień – Zawody Spinningowe z łodzi, Upper Erne, Enniskillen.

¨ 25  Maj – 25 Maj – Zawody CHARITY Szczupakowe / Spławikowo-Gruntowe  – Frankie Whiteside Memorial Fund

¨  Czerwiec – Dzień dziecka, spotkanie organizowane w ramach współpracy z Radą Polonijną.

¨  Czerwiec – Zawody Morskie z plaży, Cushendun/Cushendall.

¨  Lipiec – Zawody Integracyjne Juniorow, rzeka Goldenglay, Belfast.

¨  Sierpień – Zawody Spławik – Grunt, Loughgall.

¨  Październik – Zawody Szczupakowe, The Oaks Fishery, Derry.

¨  Listopad – Zawody Szczupakowe, Upper Erne.

Jest to plan wstępny i dyskusja odnośnie jego końcowego kształtu będzie kontynuowana na forum klubowym. Zmiany i propozycje odnośnie planu spotkań będą na bieżąco dyskutowane na zebraniach klubowych, które będą odbywały się co kwartał.

Dyskusja odnośnie ubrań klubowych, utworzenia teamów oraz planu spotkań wniosły wiele ciekawych pomysłów i spostrzeżeń.

Poruszono również wiele innych tematów odnośnie spraw klubowych, co utwierdza nas w przekonaniu, iż takie spotkania mają sens i są ważną formą komunikacji z członkami klubu.

Ustalono wysokość składki członkowskiej na rok 2014, wynosi ona £25.

Ważnym elementem spotkania były wybory zarządu klubu. Zgodnie z oczekiwaniami zarząd uległ tylko kosmetycznym zamianom, do zarządu w składzie, Sławek Zając, Andrzej Petla, Tomasz Rzońca i Wiesław Nowicki dołączyli Jakub Kozikowski oraz Jarosław Rojkowicz. Mamy nadzieję, iż „świeża krew” w zarządzie wniesie wiele świetnych pomysłów i usprawni prace zarządu.

Do zobaczenia nad wodą,
Polish Anglers Northern Ireland.